אננס
✈🍴
חנן אוהב מאד אננסים. הוא מאד נהנה מזה שניצב לו אננס כזה יפה על השיש שלנו, ועוד יותר נהנה לקלף ולאכול אותו תוך שהוא ממלמל "איזה פרי!!".
האמת היא שאני קצת פחות (פירות טרופיים כמו פסיפלורה ואננס וליצ'י.. איכס... ממש לא עושים לי את זה), אבל מכיוון שחנן מאד אוהב, ואננס זה פרי גדול, וכשפותחים וחותכים צריך לאכול (כי חבל לזרוק אצלנו בפולניה, ובמקרר הוא לא מחזיק הרבה) - אני בדרך כלל מסייעת למאמץ המלחמתי.
בארץ אננס נורא יקר!
למי שתהה למה זה - חקרנו קצת בנושא - ובארץ מוכרים בעיקר אננסים מתוצרת מקומית, וכמעט שלא מאפשרים ייבוא של אננסים (מה שכן קורה בכל שאר העולם) ולכן השוק לא מוצף באננסים והם שומרים על מעמדם היוקרתי.
זו גם הסיבה לזה שהעונה של האננסי בארץ היא מאד קצרה...
כאן, באריזונה - יש אננס כל הזמן וגם - הם נורא זולים! בדרך כלל לא משלמים לאננס יותר מ-2$ ולרוב יש מבצעים (אננס ב-$ נניח) אז כמעט תמיד יש לנו איזה אננס חמוד על השיש.
הבעיה העיקרית עם אננס זה שצריך לחתוך אותו וזה נורא מסובך... מורידים לו את הכתר, ואז חוצים, וחותכים מסביב וזה קצת מוציא את הכיף מהפרי (שגם ככה אני לא כל כך מתה עליו, כן..?).
אבל אז!!
חברים גילו לנו המצאה גאונית (אחת ההמצאות החשובות - בערך בדרגה של פומפה לשירותים...) - חותך אננסים!
אז אצתי רצתי לחנות הקרובה והצטיידתי באחד לבעלי האהוב. הנה המחשה:
אבל מה עם כל האננס שמתבזבז שם (בטח כל אוהבי האננס שואלים)??
אז - בהתחשב בזה שהם עולים כאן 2$ - זה לא כזה נורא...
כמה עובדות מעניינות על אננסים:
חנן אוהב מאד אננסים. הוא מאד נהנה מזה שניצב לו אננס כזה יפה על השיש שלנו, ועוד יותר נהנה לקלף ולאכול אותו תוך שהוא ממלמל "איזה פרי!!".
האמת היא שאני קצת פחות (פירות טרופיים כמו פסיפלורה ואננס וליצ'י.. איכס... ממש לא עושים לי את זה), אבל מכיוון שחנן מאד אוהב, ואננס זה פרי גדול, וכשפותחים וחותכים צריך לאכול (כי חבל לזרוק אצלנו בפולניה, ובמקרר הוא לא מחזיק הרבה) - אני בדרך כלל מסייעת למאמץ המלחמתי.
בארץ אננס נורא יקר!
למי שתהה למה זה - חקרנו קצת בנושא - ובארץ מוכרים בעיקר אננסים מתוצרת מקומית, וכמעט שלא מאפשרים ייבוא של אננסים (מה שכן קורה בכל שאר העולם) ולכן השוק לא מוצף באננסים והם שומרים על מעמדם היוקרתי.
זו גם הסיבה לזה שהעונה של האננסי בארץ היא מאד קצרה...
כאן, באריזונה - יש אננס כל הזמן וגם - הם נורא זולים! בדרך כלל לא משלמים לאננס יותר מ-2$ ולרוב יש מבצעים (אננס ב-$ נניח) אז כמעט תמיד יש לנו איזה אננס חמוד על השיש.
הבעיה העיקרית עם אננס זה שצריך לחתוך אותו וזה נורא מסובך... מורידים לו את הכתר, ואז חוצים, וחותכים מסביב וזה קצת מוציא את הכיף מהפרי (שגם ככה אני לא כל כך מתה עליו, כן..?).
אבל אז!!
חברים גילו לנו המצאה גאונית (אחת ההמצאות החשובות - בערך בדרגה של פומפה לשירותים...) - חותך אננסים!
אז אצתי רצתי לחנות הקרובה והצטיידתי באחד לבעלי האהוב. הנה המחשה:
אבל מה עם כל האננס שמתבזבז שם (בטח כל אוהבי האננס שואלים)??
אז - בהתחשב בזה שהם עולים כאן 2$ - זה לא כזה נורא...
כמה עובדות מעניינות על אננסים:
- באננס יש אנזים שמעלים את טביעות האצבעות... לכן לקוטפי אננס יש טביעות אצבע מטושטשות - ראו הוזהרתם...
- המדינה היחידה שממנה מיובאים אננסים לארץ ישראל היא הרפובליקה הדומיניקנית (היחידה שעומדת בתקנות התברואה...)
- כל צמח אננס מניב פרי אחד שצומח מהגזע שלו, וכל צמח מניב פרי ראוי למאכל אחת לשנתיים (במשך שנה וחצי הצמח צומח, ובמשך חצי שנה הפרי גדל עד שמבשיל).
- באננס יש יוד - מינרל שחשוב במיוחד לפעילות התקינה של בלוטת התריס
אננס טעים לכולם,
רותי
תגובות
הוסף רשומת תגובה